Farnadi Tamara Kokas-oktató

Tamara hitvallása Kokas-oktatóként: ” A tanításomat átjárja a szabadság, állandóan fejlődik és megújul. Az útravaló, a szemlélet, melyet Kokas Klárától kaptam, minden foglalkozásom alapja és mozgató rugója. “

Farnadi Tamara vagyok, a Kokas Klára Agape Zene -Életöröm Alapítvány által szervezett felnőttképzés oktatója.

1991-ben végeztem a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián iskolai énektanár és karvezető szakon. A győri Bartók Béla Ének-zenei általános iskola ének-zene tanáraként, karvezetőjeként dolgozom az alsó tagozatban.

Amióta 2006-ban végeztem Kokas Kláránál, az egész életemre kiható mester-tanítvány kapcsolat alakult ki közöttünk. A tanításom fokozatosan, az ő segítségével alakult és formálódott egy gyermekközpontú, színes világgá, ahol az élmény, a kreativitás, a teljes figyelem és a sok mozgás egyre mélyítette a tanítványaimmal való kapcsolatomat és a zenében való örömünket. Iskolánk programjába, a mindennapos zenei nevelésbe beleépíthettem a Kokas-pedagógiát.

Így valósulhat meg Kodály Zoltán filozófiarendszerének, zenei nevelésének koncepciója, mely a „kokasi” úton az új generációkat is könnyebben megszólíthatja. Célom, hogy a közeljövőben az állami pedagógus-képzésnek is szerves része lehessen a Kokas-pedagógia, melynek a közoktatásban használható szakmódszertanát igyekszem kidolgozni ezekben az években.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük