Hírek

 

2017. ősz

 

 

 

 

 

 

2016. február

Nincs már több Kokas testvér közöttünk

 

Nővére, Zsuzsi szeptemberi halálát követően január utolsó hetében Klári öccsétől Gyurkától is búcsút kellett vennünk. Gyermekei után Gyurka állt Klárihoz legközelebb, ő volt a valódi lelki társa, nála töltött termékeny alkotói hónapokat Görögországban.

Gyurka kertészmérnök volt, kiváló szakember, aki mindig évekkel járt a hazai gyakorlat előtt.  Mindent tudott az élővilágról, a természetről, négy nyelven beszélt. Széles műveltsége, olvasottsága, a kultúra iránti olthatatlan vágya, zeneszeretete, elképesztő kedvessége, páratlan humorérzéke, nyitottsága tette őt korunk renenánsz emberévé. Unokái születésével teljesen megfiatalodott, utaztak, mókáztak, újra át tudta adni saját értékrendjét a legfiatalabbaknak.

A tenger volt a mindene, 1983-ban költözött Görögországba kishajójával együtt, tavalyig minden nyáron hosszabb vitorlás túrára mentek feleségével Zsuzsával. Nekem nagyon közeli barátom, szinte pótapám volt, Klári barátságát is neki köszönhetem.

Betegsége tavaly érte el azt a pontot, amikor az orvostudomány már tehetetlenné vált. Hihetetlen lelkierővel még egy teljes értékű, szép évet élt, 2016. január 27-én helyezte egy görög pap örök nyugalomra a Vathi falu melletti temetőben. Érezte, hogy nővérei már várják odafönt.

Nagyon szerettük őt.

(Furka Beáta visszaemlékezése)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Schiller Kata fotója)

Új kezdő képzés indul 2016 áprilisában Budapesten. A tanfolyam vezetője Szkubán Judit Kokas-oktató, szolfézstanár. tovább

 

2016. január

A tanítás művészete. Bemutatónap a Kokas-pedagógiáról

Nyílt módszertani nap a Kokas Klára Alapítvány és a KKSzK szervezésében 2016. január 9-én Győrben. tovább 

2015. december

2016. január 16-ig meghosszabbított jelentkezési határidő a Győrben induló új, kezdő tanfolyamunk leendő hallgatói részére. A 2016. január 9-ig befizetők számára kedvezményes tanfolyami árat biztosítunk. tovább

Ajándékozzon szeretteinek, ismerőseinek karácsonyra kiadványainkból!

A Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány 20% kedvezménnyel kínálja kiadványait 2016. január 20-ig. tovább

 

2015. november

 

A Kokas-módszer alkalmazása a napjainkban végzett Kokas-tanítók gyakorlatában

Őszi nyitott szakmai nap és találkozó, 2015. november 21. , TETŐ Galéria Részletes program

Játék, önkifejezés, önazonosság a zenében: A Kokas-módszer terápiás használata speciális nevelési igényű gyerekekkel

Reikort Ildikó előadása a Budapest Music Centerben, 2015. november 16. 18.00  (Zeneterápiás Klub) Információk

2015. szeptember

A hónap művésze Pállay József festőművész Tovább

Elkészült a Kokas Alapítvány e-learning felülete, a Kokas-moodle. Az online keretrendszer adaptációját és működésének koordinálását Sváb Ágnes végzi. A munkálatok az első tesztidőszak után a szélesebb körű beüzemelés fázisában tartanak. Jelenleg az oktatóvideók készítése zajlik a Kokas-moodle használatához.