Képzés

Tanfolyami tájékoztató

Pszichológusok, zenészek, gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, óvodapedagógusok, tanítók, tanárok folyamatos jelentkezését várjuk ezúton is a Kokas Klára akkreditált zenei képességfejlesztő tanfolyamaira.

A tanfolyam kizárólagos szervezője és indítója a Kokas Klára Agape Zene-Életöröm Alapítvány.
A 90 órás komplett tanfolyam két egymásra épülő, de önálló kurzusból áll (amelyek mindegyikéről külön-külön is szerezhető tanúsítvány).

A kurzusok rövid ismertetése:
„Félfigyelemből a teljes figyelembe” c. 30 órás kezdő kurzus (3 hétvége: 3×10 óra)
A képzés azoknak ad új tudást, akik gyerekközpontúan, ill. a hagyományostól eltérő módon szeretnének foglalkozni a gyerekekkel és saját maguk személyiségét is szeretnék megújítani. A tanfolyam segítségével a résztvevők sajátélményeken keresztül és elméleti támogatással kapnak bevezetést a Kokas-módszer lényegébe. A módszer sokoldalú kompetencia- és kreativitásfejlesztést tesz lehetővé a közoktatás több területén.

„Zenéből fényeket látni és láttatni” c. 60 órás haladó kurzus (6 hétvége: 6×10 óra)
A tanfolyam segítségével a résztvevők tovább mélyítik Kokas Klára módszerének, munkásságának megismerését, alapozva a „Félfigyelemből a teljes figyelembe” tanfolyamon tanultakra. A résztvevők elszakadhatnak a napi tanítási rutinoktól és lehetőséget kapnak a Kokas-pedagógia módszertanának alapvető elsajátítására és gyakorlására. Megismerik a Kokas Kódex-et, melyben megfogalmazott tételek betartása alapfeltétel a módszer önálló alkalmazásában.

A foglalkozásokat előre egyeztetett hétvégeken tartjuk, szombaton 9-17, vasárnap 9-12:30 óra között.

Helyszín: Tető Galéria 1119 Budapest, Mérnök u. 40.

Jelenlegi képzések
Csicsóka csoport (haladó kurzus)

Borbolya csoport (kezdő kurzus)

A tanfolyami képzésekkel kapcsolatban érdeklődni Makra Klára tanfolyamszervezőnél lehet, telefonon a 06 20 915-18-92 számon, vagy a tetogaleria@gmail.com e-mail címen.

Későbbi tanfolyamainkra a részvételi szándéknyilatkozat letölthető itt